Inici » Grup Vitraris

Grup Vitraris

Grup Vitraris: cultura i tradició, és una associació de Vidreres (La Selva), que es va fundar el dia 28 de febrer, diada del Ranxo, de l’any 2006.

Què pretenem?

Els nostres principals objectius són:

Fer difusió cultural a través de l’organització de:

  • Conferències
  • Presentacions de llibres
  • Debats
  • Exposicions
  • Publicacions
  • Convocatòria de premis…

Que poden tractar sobre temàtiques ben diverses:
Música, literatura, medi ambient, història, poesia, filosofia… i que poden tenir un àmbit d’actuació local i/o global.

Conservar, recuperar i fer difusió de determinades tradicions populars que promoguin valors socials i culturals, que facilitin la interrelació, la integració i l’intercanvi entre les diferents cultures que conviuen a la nostra població.

Quin tipus d’entitat volem?

Volem que el “Grup Vitraris” sigui una entitat ben oberta, on hi participi gent de totes les edats (infants, joves, menys joves, no tan joves i tercera joventut) i on es realitzin propostes culturals i de caire tradicional ben variades.

Participa!

President: Joaquim Daban i Massana
Vicepresidenta: Lídia Daranas i Pla
Secretari: Ricard Sargatal i Soriano
Tresorer: Manel Soley i Cortada
Vocal: Pilar Camps i Rubirola
Vocal: Joaquim Bayé i Ferrer
Vocal: Carme Sunyer i Bover
Vocal: Mercè Mateu i Gasquet
Vocal: Pere Pérez i Garcia
Vocal: Josep Formiga i Bosch
Vocal: Rosa Pagès i Codina
Vocal: Carles Puig i Panosa
Vocal: Assumpta Valls i Carreras

A partir de les característiques i les finalitats de cadascuna de les activitats, hem estructurat les diferents iniciatives en diversos àmbits:

L’Ateneu
En aquesta secció es pretén fer difusió de temàtiques ben diverses: analitzar episodis de la nostra història, plantejar debats sobre qüestions d’actualitat, difondre la vida i obra de diferents personatges que poden haver tingut una rellevància local, nacional o internacional, divulgar corrents artístics o culturals,… procurant, sempre, que les conferències i els debats es facin de forma didàctica i amena.

Els cafès filosòfics
En aquest àmbit es tracten temes d’actualitat social, existencial, política… En qualsevol cas, el tema a debatre l’han de decidir els mateixos assistents. Per aquesta activitat es compta amb la col·laboració i el suport de l’Escola de Filosofia de Girona. D’altra banda, i dins d’aquest mateix espai, s’ha previst la organització del que s’anomena “La Filopizza”, que pretén el mateix que els “Cafès filosòfics”, però adreçat a un públic més jove.

Els cine fòrums
A partir d’aquesta secció es recupera una activitat que va ser molt popular durant els anys setanta i vuitanta del segle passat. Els assistents, després d’haver visionat la pel·lícula, analitzen el seu contingut, el plantejament del director, la qualitat cinematogràfica, la significació d’algunes escenes…

Les tradicions i els costums de Vidreres
Amb aquesta secció pretenem conservar i recuperar determinades tradicions populars que promouen valors socilas i culturals, que faciliten la interrelació, la integració i l’intercanvi entre les diferents cultures que conviuen a la nostra població.

Les sortides lúdiques i culturals
En aquest àmbit es procura organitzar sortides a Barcelona o a d’altres indrets de Catalunya, per tal que els assistents puguin gaudir de representacions de teatre, audicions de música, visites a museus o parcs naturals…

La Xiruca contenta
Aquesta secció està dedicada a tots els que vulguin passejar per diferents espais naturals del nostre territori: Guilleries, Montseny, Gabarres, Pirineus… D’una banda descobriran espais naturals ben sorprenents i, a la vegada, coneixeran elements històrics del nostre patrimoni.


Òbviament, sense la col·laboració i l’ajuda de determinades institucions, entitats, empreses i particulars no podríem organitzar totes aquestes activitats.

Per això, els agraïm el seu esforç i la confiança que han dipositat en la nostra entitat.

A tots i totes… moltes i moltes gràcies.

Institucions:

Entitats:

Empreses: